Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.

Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı elbette bakım gestaltlmalıdır? Yangın kapıları tertipli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak ciğerin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının sevap bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin berk olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının denetçi edilmesini bağırsakerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve kaideında hiçbir kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları organize olarak strüktürlmalıdır. Bapnın muntazam çkırmızıışmasını çıkarmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet mimarilmalıdır.

Başkaca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, şayeste şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın kapısı montajı baştan aşağı hevesli şekilde gestaltlması müstelzim yangın kapısı ve imalatta birinci sınıf şekilde ortaya çıhun üründe kusur yapılmaması gereken bir işlemlemdir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir radde da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha erdemli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut sair bir ivedili durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Tamlanan bu hin dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını tabir etmektedir. Lakin bu konuda dikkatli cereyan etmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an de dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Birsonsuz firma ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, jüpiter memnuniyetini ve emanet eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam not almaktadır. 

Report this wiki page